Υγιεινή διατροφή για το Α1

Στο πλαίσιο του εργαστηρίου δεξιοτήτων σχετικά με τη διατροφή, οι μαθητές και οι μαθήτριες του Α1 πραγματοποίησαν ποικίλες δράσεις, μέσα από τις οποίες ευαισθητοποιήθηκα σε θέματα διατροφής, ενημερώθηκαν για τη σημασία εμπλουτισμού των γευμάτων τους με υγιεινά τρόφιμα και πειραματίστηκαν με διάφορες τροφές, μέσα από πειράματα και STEM δραστηριότητες.

Αρχικά, τα παιδιά, αφού έμαθαν να διακρίνουν τις φυτικές από τις ζωικές τροφές και τις υγιεινές από τις ανθυγιεινές, επικεντρώθηκαν στις ομάδες τροφίμων. Κατά την ενασχόλησή τους με την ομάδα των φρούτων και των λαχανικών έφτιαξαν φρουτοσουβλάκια και γευστικές σαλάτες και πραγματοποίησαν πειράματα για να καθυστερήσουν την οξείδωση του μήλου, αλλά και για να κάνουν τις σταφίδες να…. χορέψουν μέσα στο ποτήρι τους!

Στην ομάδα των γαλακτοκομικών προέβησαν σε τυφλή γευστική δοκιμή τυριών και δοκίμασαν να φτιάξουν τους δικούς τους πίνακες ζωγραφικής μέσα σε… ένα πιάτο με γάλα! Όταν έφτασαν στην ομάδα των δημητριακών, έφτιαξαν τα δικά τους ποπ κορν και υγιεινές μπάλες ενέργειας.

Με την ολοκλήρωση την ενασχόλησής τους με τις ομάδες τροφών, κατασκεύασαν τη δική τους πυραμίδα διατροφής και έφαγαν όλοι μαζί ένα πλήρες και ισορροπημένο πρωινό στην τάξη, το οποίο περιείχε τρόφιμα από όλες τις απαραίτητες ομάδες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *