Συμμετοχή εκπαιδευτικού μας σε επιμόρφωση στο e-Technology Lab της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος

Ο εκπαιδευτικός Πληροφορικής του σχολείου μας, κ. Κωνσταντίνος Δελησταύρου, παρακολούθησε, στις 30 και 31 Ιανουαρίου 2023, την επιμόρφωση για εκπαιδευτικούς e-Technology Lab της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος (ESA) στο κέντρο εκπαίδευσης ESEC-Galaxia της υπηρεσίας, στην πόλη Transinne του Βελγίου.

Το εργαστήριο αποτελεί μέρος του εκπαιδευτικού προγράμματος της ESA που αφορά τα επίπεδα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Σκοπό έχει να υποστηρίξει τους εκπαιδευτικούς στη λειτουργία των προγραμμάτων σπουδών σχετικά με την Επιστήμη, την Τεχνολογία, τη Μηχανική και τα Μαθηματικά (STEM), ώστε να ενισχύσουν τον γραμματισμό και τις ικανότητες των μαθητών στα συγκεκριμένα αντικείμενα.

Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα παρουσιάζονται μέσω μεθοδολογίας βασισμένης στην έρευνα, η ρομποτική, η διαστημική τεχνολογία και τα εργαλεία προγραμματισμού. Παραδείγματα από την πραγματική ζωή, που σχετίζονται με τον εμπνευσμένο κόσμο του διαστήματος, χρησιμοποιούνται για να γεφυρώσουν το χάσμα μεταξύ της θεωρίας και της πραγματικής πρακτικής της επιστήμης.

Η συμμετοχή του σχολείου μας στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα του ESA αποτελεί δραστηριότητα συνέχειας της υλοποίησης του Σχεδίου Erasmus+ 2021-1-EL01-KA122-SCH-000030697 «Ανάπτυξη δεξιοτήτων με στόχο την περιβαλλοντική βιωσιμότητα μέσω της Αστρονομίας», μέσα από την περαιτέρω επιμόρφωση των εκπαιδευτικών μας στην αξιοποίηση της διαστημικής επιστήμης στην Εκπαίδευση STEAM αλλά και τη συμμετοχή μας σε σχετικά εκπαιδευτικά δίκτυα. Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Δελησταύρου είχε την ευκαιρία να συζητήσει και να ανταλλάξει ιδέες με τους παρευρισκόμενους εκπαιδευτικούς αναφορικά με τα μαθησιακά αποτελέσματα των κινητικοτήτων και την ενσωμάτωσή τους στη διδασκαλία διαφόρων γνωστικών αντικειμένων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *