Συμμετοχή σε πρόγραμμα STEAM για τις έξυπνες πόλεις στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης

Το σχολείο μας συνεχίζει την επικαιροποίηση των μαθησιακών αποτελεσμάτων του Σχεδίου Erasmus+ 2021-1-EL01-KA122-SCH-000030697 «Ανάπτυξη δεξιοτήτων με στόχο την περιβαλλοντική βιωσιμότητα μέσω της Αστρονομίας», με τη συμμετοχή της Ε’ Τάξης στο πρόγραμμα STEAM «Smart Cities for Young Students» το οποίο υλοποιείται από τον Δήμο Θεσσαλονίκη σε συνεργασία με τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες ενημερώθηκαν περαιτέρω για τις έξυπνες πόλεις και τους τρόπους επίτευξης βιωσιμότητας στο αστικό περιβάλλον, συνεργάστηκαν με τους συμμαθητές τους για να αναζητήσουν λύσεις σε προβλήματα της καθημερινότητας, και παρουσίασαν τις ιδέες τους. Στο τέλος, κατασκεύασαν και προγραμμάτισαν ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο με εξοπλισμό «LEGO WeDo2».

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα έδωσε στους μαθητές και τις μαθήτριες για άλλη μια φορά την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή και να συζητήσουν με αντιπροσώπους των αρμόδιων φορέων για την προώθηση της βιωσιμότητας, και να μεταφέρουν τις γνώσεις και τις εμπειρίες που αποκόμισαν από την υλοποίηση αντίστοιχων προγραμμάτων στο σχολείο. Επιπλέον, εφάρμοσαν πρακτικές της STEAM Εκπαίδευσης, όπως η επίλυση προβλήματος και η ανακαλυπτική – διερευνητική μάθηση, με σκοπό τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Η δράση εντάσσεται στο μάθημα της Πληροφορικής και πραγματοποιήθηκε από τους εκπαιδευτικούς Ματίνα Οικονομίκου, Σάββα Παρασκευαΐδη και Κωνσταντίνο Δελησταύρου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *