Ενημερωτική συνάντηση για την ψυχοκοινωνική ανάπτυξη των μαθητών και των μαθητριών

Την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση του Συλλόγου Διδασκόντων για τα αποτελέσματα του προγράμματος ψυχοκοινωνικής ενδυνάμωσης το οποίο υλοποιήθηκε υπό την καθοδήγηση της κας Ιωάννας Μπίμπου-Νάκου, καθηγήτριας του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΑΠΘ με ειδίκευση στην Κλινική Ψυχολογία και τις εφαρμογές στο χώρο του Σχολείου.

Το πρόγραμμα, το οποίο εφαρμόστηκε από την ομάδα φοιτητριών σε συγκεκριμένα τμήματα του σχολείου μας, περιλάμβανε μια σειρά από 12 δίωρες παρεμβάσεις με στόχο την προώθηση της αξίας της διαφορετικότητας, της ομαδικότητας και του αλληλοσεβασμού, την καλλιέργεια επικοινωνιακών και συνεργατικών δεξιοτήτων, και την ενίσχυση του αυτοέλεγχου.

Τα τμήματα πήραν μέρος σε ποικίλου τύπου δραστηριότητες, όπως θεατρικά παιχνίδια και παιχνίδια ρόλων, και δημιούργησαν συλλογικά μαθητική εφημερίδα με κεντρικό θέμα τον σχολικό εκφοβισμό. Οι μαθητές και οι μαθήτριες των μικρότερων τάξεων συμμετείχαν κυρίως σε κινητικές δραστηριότητες.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, δόθηκαν συμβουλές και έγιναν προτάσεις για πρακτικές τις οποίες μπορούν να εφαρμόσουν οι εκπαιδευτικοί ώστε να υποστηρίξουν τους μαθητές και τις μαθήτριες στη διαχείριση των συγκρουσιακών καταστάσεων που προκύπτουν καθημερινά, στη διαχείριση των συναισθημάτων και στη διατήρηση του αυτοέλεγχου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *