Συμμετοχή του σχολείου μας στο Πρόγραμμα INTERCOMP

Το σχολείο μας συμμετέχει ως εταίρος στο Πρόγραμμα Erasmus+ INTERCOMP, το οποίο συντονίζει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με κεντρικό θέμα την ανάπτυξη των διαπολιτιστικών ικανοτήτων των εκπαιδευτικών.

Συγκεκριμένα, στόχοι του προγράμματος είναι:

  • η δημιουργία δικτύου πανεπιστημίων και λοιπών εκπαιδευτικών οργανισμών για την ανάπτυξη της διαπολιστικής επάρκειας στη τυπική και μη-τυπική εκπαίδευση,
  • η δημιουργία δικτύου συνεργαζόμενων εκπαιδευτικών για τον σχεδιασμός και την υλοποίηση προγραμμάτων που αποσκοπούν στην καλλιέργεια ικανοτήτων διαπολιτιστικής επικοινωνίας,
  • η επαγγελματική υποστήριξη και η ψυχολογική ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών.

Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας που θα επιμορφωθούν πάνω στο θέμα του προγράμματος, θα συμβάλλουν στην παραγωγή εκπαιδευτικού υλικού και εγχειριδίων. Επίσης, θα προχωρήσουν σε εφαρμογή των πρακτικών στην τάξη και μέσα από τις αθλητικές δραστηριότητες που θα διοργανώσει το σχολείο. Τέλος, το σχολείο θα συμβάλλει στη διάχυση των μαθησιακών αποτελεσμάτων του προγράμματος με την οργάνωση επιμορφωτικών δράσεων για την εκπαιδευτική κοινότητα.

2 Απαντήσεις

  1. Ο/Η ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑ λέει:

    Καλησπέρα σας. Θα ήθελα να σας ρωτήσω ποιο είναι το χρονικό διάστημα κατά το οποίο μπορούμε να υποβάλλουμε αίτημα εγγραφής για αδερφάκι; Σας ευχαριστώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *