Ημέρα διάχυσης των αποτελεσμάτων Erasmus+ στη μαθητική κοινότητα

Την Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου, υλοποιήθηκαν μέσα σε εορταστική ατμόσφαιρα οι δραστηριότητες διάχυσης των αποτελεσμάτων και των εμπειριών που αποκόμισαν οι συμμετέχοντες στις κινητικότητες του Σχεδίου Erasmus+ 2021-1-EL01-KA122-SCH-000030697 «Ανάπτυξη δεξιοτήτων με στόχο την περιβαλλοντική βιωσιμότητα μέσω της Αστρονομίας».

Αρχικά, οι μαθητές και οι μαθήτριες των Δ’, Ε’ και Στ’ Τάξεων συμμετείχαν σε παρουσιάσεις που στόχο είχαν την ενημέρωση των παιδιών για τα χαρακτηριστικά και τα οφέλη του προγράμματος Erasmus+, τους στόχους του Σχεδίου Erasmus+ που υλοποίησε το σχολείο μας, και τις εμπειρίες από τις κινητικότητες που πραγματοποιήθηκαν.

Στη συνέχεια, οι μαθητές και οι μαθήτριες συμμετείχαν σε σειρά δραστηριοτήτων που οργανώθηκαν στο πλαίσιο της παρεχόμενης Εκπαίδευσης STEM και της Εκπαίδευσης για τη Βιωσιμότητα. Οι δραστηριότητες βασίζονται στα μαθησιακά αποτελέσματα του Σχεδίου Erasmus+ και αξιοποιούν τα οφέλη της προσομοίωσης, της παιχνιδοποίησης και της δημιουργικής βιωματικής μάθησης που παρατήρησαν οι συμμετέχουσες στις κινητικότητες. Αναπτύχθηκαν κατά τη διάρκεια Προγραμμάτων Καλλιέργειας Δεξιοτήτων των θεματικών κύκλων «Φροντίζω το Περιβάλλον» και «Δημιουργώ και Καινοτομώ» για την Ε’ Τάξη και στον Όμιλο Αστρονομίας “Es…τρέλα”, προετοιμάστηκαν από τα παιδιά και παρουσιάστηκαν στις υπόλοιπες τάξεις.

Επίσης, οργανώθηκαν δραστηριότητες πειραματισμού και προσομοίωσης αναφορικά με την τροχιά των πλανητών του ηλιακού μας συστήματος, οι οποίες συνοδεύτηκαν από φύλλο εργασίας που δημιουργήθηκε για την ημέρα της δράσης.

Περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το Σχέδιο Erasmus+ 2021-1-EL01-KA122-SCH-000030697 «Ανάπτυξη δεξιοτήτων 21ου αιώνα μέσω της διδασκαλίας της Αστρονομίας» μπορείτε να βρείτε στον σύνδεσμο https://1dim-aei-thess.thess.sch.gr/blog/category/europaika-programmata/erasmus/shedio-erasmus-anaptixi-dexiotiton-astronomia/, και στην πλατφόρμα διάδοσης των αποτελεσμάτων Erasmus+ https://erasmus-plus.ec.europa.eu/projects/search/details/2021-1-EL01-KA122-SCH-000030697.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *