Μαθαίνοντας για την κλιματική παίζοντας

Την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου, η Ε’ Τάξη επισκέφτηκε το ΚΠΕ Κορδελιού & Βερτίσκου για να παρακολουθήσει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Μαθαίνω για την κλιματική αλλαγή παίζοντας».

Οι μαθητές και οι μαθήτριες βελτίωσαν τις γνώσεις τους αναφορικά με τα αίτια, τις επιπτώσεις και τους τρόπους μετριασμού και αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής, μέσα από βιωματικές δραστηριότητες. Σημαντικές παράμετροι των δραστηριοτήτων αναδείχθηκαν η προσομοίωση μέσα από την παιχνιδοποίηση και η αλληλεπίδραση μεταξύ των παιδιών.

Η επίσκεψη στο ΚΠΕ Κορδελιού & Βερτίσκου εντάσσεται στο Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Διερευνώντας τις επιπτώσεις της σχολικής μας μετακίνησης» που υλοποιεί η Ε’ Τάξη με υπεύθυνη εκπαιδευτικό την κα Μυρτώ Νεράντζη, και συνδέεται με την υλοποίηση του Σχεδίου Erasmus+ 2021-1-EL01-KA122-SCH-000030697 «Ανάπτυξη δεξιοτήτων με στόχο την περιβαλλοντική βιωσιμότητα μέσω της Αστρονομίας», ενσωματώνοντας τα μαθησιακά αποτελέσματα της κινητικότητας για επιτόπια παρακολούθηση στο Vasa International School of Stockholm.

Μέσα από το πρόγραμμα και την αξιοποίηση των μαθησιακών αποτελεσμάτων των κινητικοτήτων εφαρμόζεται μια ολιστική προσέγγιση της Εκπαίδευσης STEM για την Αειφορία, με την υλοποίηση δραστηριοτήτων εντός και εκτός σχολείου και σε συνεργασία με διάφορους φορείς. Οι δράσεις που υλοποιούνται στο πλαίσιο εκπαιδευτικών επισκέψεων προετοιμάζονται και συμπληρώνονται με διερευνητικές και αναστοχαστικές δραστηριότητες στο μάθημα των Αγγλικών, οι οποίες έχουν σχεδιαστεί σύμφωνα με τις παρατηρήσεις της επιτόπιας παρακολούθησης.

Ακολούθως της επίσκεψης στο ΚΠΕ Κορδελιού & Βερτίσκου, υλοποιήθηκε εργασία συνεργατικής παραγωγής λόγου για την αποτίμηση και την αποτύπωση των εμπειριών και των γνώσεων που αποκόμισαν τα παιδιά. Τα παιδιά μετέφεραν τα κείμενά τους σε Jamboard ώστε να αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Θεματικού Δικτύου «Βιώσιμη πόλη» στο οποίο συμμετέχει η τάξη.

Περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το Σχέδιο Erasmus+ 2021-1-EL01-KA122-SCH-000030697 «Ανάπτυξη δεξιοτήτων 21ου αιώνα μέσω της διδασκαλίας της Αστρονομίας» μπορείτε να βρείτε στον σύνδεσμο https://1dim-aei-thess.thess.sch.gr/blog/category/europaika-programmata/erasmus/shedio-erasmus-anaptixi-dexiotiton-astronomia/, και στην πλατφόρμα διάδοσης των αποτελεσμάτων Erasmus+ https://erasmus-plus.ec.europa.eu/projects/search/details/2021-1-EL01-KA122-SCH-000030697.

https://jamboard.google.com/d/1PQeB8PBkRq2M_vLFKskFd007UIo34tx6ZrG3kOdRXts/edit?usp=sharing

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *