Εκπαιδευτική επίσκεψη στον οργανισμό Eduact και την Αμερικανική Γωνιά Θεσσαλονίκης

Την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου, ο Όμιλος Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, STEAM και Physical Computing πραγματοποίησε επίσκεψη στον εκπαιδευτικό οργανισμό EduAct.

Σκοπός ήταν η συμμετοχή του ομίλου στο πρόγραμμα Δημιουργικά Πρωινά, το οποίο υλοποιείται σε συνδυασμό με ένα δεύτερο πρόγραμμα με τίτλο Disabilities Awareness στην “Αμερικανική Γωνιά” της Θεσσαλονίκης.

Στα Δημιουργικά Πρωινά τα παιδιά του ομίλου συναρμολόγησαν και προγραμμάτισαν τα ρομπότ τους και, στη συνέχεια, τα δοκίμασαν σε ένα διασκεδαστικό αγώνα δρόμου. Ακολούθησε η παρακολούθηση του προγράμματος Disabilities Awareness όπου τα παιδιά ενημερώθηκαν και συζήτησαν για τις διάφορες μορφές και κατηγορίες της αναπηρίας, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας για τα Άτομα με Αναπηρία η οποία γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 3 Δεκεμβρίου. Τέλος τα παιδιά ξεναγήθηκαν στο χώρο του Thessaloniki Tech Lab, όπου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά μια εκτύπωση 3D και να δουν ένα CNC laser cutter/engraver.

Ο υπεύθυνος λειτουργίας του ομίλου, Κωνσταντίνος Δελησταύρου, συγχαίρει τα παιδιά για την άψογη συμπεριφορά τους κατά την επίσκεψη και για την ενεργή συμμετοχή τους στις δραστηριότητες ρομποτικής και στη συζήτηση για την αναπηρία.

Ο Όμιλος Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, STEAM και Physical Computing ανανεώνει το ραντεβού για την επόμενη συναρπαστική δραστηριότητα!

Ακολουθεί πλούσιο φωτογραφικό υλικό και βίντεο από τις δραστηριότητες στις οποίες συμμετείχαν τα παιδιά.


 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *