Μια απίθανη εμπειρία με το Planetarium on the go

Την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου, το σχολείο μας είχε το προνόμιο να φιλοξενήσει το φορητό ψηφιακό Πλανητάριο Planetarium Οn Τhe Go σε μια συναρπαστική εκδήλωση Αστρονομία.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες όλων των τάξεων, από την Α’ μέχρι τη Στ’, είχαν μια μοναδική οπτικοακουστική διδακτική εμπειρία η οποία περιλάμβανε μια προβολή μέσα στο Πλανητάριο και, στη συνέχεια, συζήτηση με τον αντιπρόσωπο της επιστημονικής ομάδας του προγράμματος, Χρήστο Σακκά, και παρατήρηση με τηλεσκόπιο. Οι μικρές τάξεις παρακολούθησαν την ταινία θόλου «Κατά λάθος αστροναύτες» και οι μεγάλες τάξεις, «Το κλίμα της Γης».

Η εκδήλωση εντάσσεται στις δράσεις Αστρονομίας του Σχεδίου Erasmus+ 2021-1-EL01-KA122-SCH-000030697 «Ανάπτυξη δεξιοτήτων 21ου αιώνα μέσω της διδασκαλίας της Αστρονομίας» που υλοποιεί το σχολείο μας.

Στο ίδιο πλαίσιο, ως δράση συνεργασίας και συνδιαλλαγής με την επιστημονική κοινότητα, το πρόγραμμα συνδέεται με τα εκπαιδευτικά σενάρια STEAM και τις δραστηριότητες Αστρονομίας που σχεδιάστηκαν και εφαρμόζονται, ή θα εφαρμοστούν στη συνέχεια, και ενσωματώνουν τα μαθησιακά αποτελέσματα των κινητικοτήτων που πραγματοποιήθηκαν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *