Εκπαίδευση STEM – Ρομποτική για διαστημική κατασκευή

Στο πλαίσιο της υλοποίησης του Σχεδίου Erasmus+ 2021-1-EL01-KA122-SCH-000030697 «Ανάπτυξη δεξιοτήτων 21ου αιώνα μέσω της διδασκαλίας της Αστρονομίας», ο εκπαιδευτικός τους σχολείου μας Κωνσταντίνος Δελησταύρου, ο οποίος παρακολούθησε το θερινό πρόγραμμα «Αστρονομική Εκπαιδευτική Περιπέτεια στις Κανάριους Νήσους» στην Τενερίφη, αξιοποίησε τη συμμετοχή του στην κινητικότητα και ενσωμάτωσε τα μαθησιακά αποτελέσματα στη διδασκαλία του, σχεδιάζοντας και υλοποιώντας το διδακτικό σενάριο STEM “Ξεπερνάμε εμπόδια στο διάστημα”.

Στόχοι του σεναρίου είναι η εξοικείωση των μαθητών και των μαθητριών της Στ’ Τάξης με την έννοια του αυτοματισμού, τις κατασκευές και τον προγραμματισμό σε περιβάλλον Scratch, αλλά και η καλλιέργεια της επίλυσης προβλημάτων, της υπολογιστικής σκέψης, της κριτικής και δημιουργικής σκέψης, της συνεργασίας και της επικοινωνίας.

Στο σενάριο τα παιδιά έρχονται αντιμέτωπα με την πρόκληση της κατασκευής βάσης στον Άρη σε τοποθεσία που χαρακτηρίζεται από πολλά εμπόδια για τα ρομπότ που θα δουλέψουν στον πλανήτη. Αποστολή τους είναι η κατασκευή διαστημικής μηχανής η οποία έχει την ικανότητα να ξεπερνάει εμπόδια ώστε να μπορέσει να κτίσει τη βάση στον Άρη.

Στη συνέχεια, μπορείτε να παρακολουθήσετε την κατασκευή σε μοντέλο 3D.

https://sites.google.com/gapps.auth.gr/1erasmusdays2022/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *