Πλατφόρμα εφαρμογών STEAM στην Αστρονομία

Στο πλαίσιο της υλοποίησης του Σχεδίου Erasmus+ 2021-1-EL01-KA122-SCH-000030697 “Ανάπτυξη δεξιοτήτων με στόχο την περιβαλλοντική βιωσιμότητα μέσω της Αστρονομίας“, το σχολείο μας ανέπτυξε την πλατφόρμα STEAMing Astronomy.

Η πλατφόρμα αποτελεί μέσο διάχυσης και ενσωμάτωσης των μαθησιακών αποτελεσμάτων της συμμετοχής τριών εκπαιδευτικών μας στο σεμινάριο “Astronomy Education Adventure in the Canary Islands 2022“, καθώς εκεί συγκεντρώνονται εφαρμογές, υλικό και εκπαιδευτικά προγράμματα STEAM τα οποία αξιοποιούνται στη διδασκαλία της Αστρονομίας, στο πλαίσιο διαφόρων γνωστικών αντικειμένων.

Περισσότερες πληροφορίες για την 1η κινητικότητα του Σχεδίου μπορείτε να βρείτε εδώ.

Η πλατφόρμα, την οποία μπορείτε να δείτε εδώ, δίνει την δυνατότητα άμεσης ενημέρωσης για δραστηριότητες που υλοποιήθηκαν ή πρόκειται να υλοποιηθούν στο σχολείο σε σχέση με την Αστρονομία, ταξινομημένες με βάση τους τομείς που αφορούν το STEAM (Science, Technology, Engineering, Arts, Mathematics). Επιλέγοντας τις διαφορετικές ενότητες, παρουσιάζονται προτάσεις που έχουν ήδη διδαχθεί/εφαρμοστεί στην τάξη ή αποτελούν επιπλέον εκπαιδευτικό υλικό που μπορεί να αξιοποιηθεί.

Η χρήση της πλατφόρμας θα παρουσιαστεί στις φετινές Μέρες Erasmus #ErasmusPlusIKY, #ErasmusPlusGreece, #ErasmusPlus, #ΣυνεχίζουμεErasmus.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *