1η κινητικότητα για το Σχέδιο Erasmus+ 2021-1-EL01-KA122-SCH-000030697

Ανάπτυξη δεξιοτήτων με στόχο την περιβαλλοντική βιωσιμότητα
μέσω της Αστρονομίας

Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας Δελησταύρου Κώστας, Κατσικαβέλη Ναυσικά και Μπλέτσου Ρούλα επισκέφτηκαν την Τενερίφη στα Κανάρια Νησιά της Ισπανίας, για να συμμετέχουν από τις 24 έως τις 29 Ιουλίου στην όγδοη έκδοση του διεθνούς θερινού σχολείου «Αστρονομική Εκπαιδευτική Περιπέτεια στις Κανάριους Νήσους» με θέμα την αξιοποίηση της Αστρονομίας για την επίτευξη βιώσιμης ανάπτυξης. Το σεμινάριο διοργανώθηκε από τον οργανισμό NUCLIO σε συνεργασία με το ινστιτούτο IAC (Instituto de Astrofísica de Canarias).

Στόχοι της κινητικότητας ήταν η κατανόηση της σύνδεσης της επιστήμης της Αστρονομίας-Αστροφυσικής με την κλιματική αλλαγή και η ανάπτυξη υπεύθυνης πολιτειότητας τόσο των
εκπαιδευτικών, όσο και των μαθητών και μαθητριών, η διεθνοποίηση του σχολείου, η προσθήκη μίας ευρωπαϊκής διάστασης στην εκπαίδευση, και η αξιοποίηση της ψηφιακής υποδομής τους σχολείου και η αναβάθμιση της εκπαιδευτικής πράξης μέσω της καλλιέργειας δεξιοτήτων.

Οι εκπαιδευτικοί μας ενημέρωναν καθημερινά το ιστολόγιο που δημιούργησαν για ανάρτηση των ψηφιακών πόρων.

Επέστρεψαν απόλυτα ικανοποιημένοι, γεμάτοι με νέες εμπειρίες και περισσότερο καταρτισμένοι σε επιστημονικά θέματα Αστρονομίας, Φυσικής και Τεχνολογίας, σε διαθεματικές και διεπιστημονικές πρακτικές και στρατηγικές επίτευξης της επιστημονικότητας.

Ακολουθεί η παρουσίαση του προγράμματος από τους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *