Escape The Lab: Το παιχνίδι μας ολοκληρώθηκε!

Μπορείς άραγε να αποδράσεις από το Εργαστήριο του Δρ. Tom Cat?

Το “Escape The Lab” είναι ένα εκπαιδευτικό παιχνίδι για κινητές συσκευές, το οποίο σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από μαθητές/τριες του Ομίλου I Εκπαιδευτικών Παιχνιδιών (Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού).

Το παιχνίδι παίζεται σε 5 δωμάτια Escape-rooms εντός του σχολείου, με τη βοήθεια κινητών συσκευών και QR κωδικών που έχουν τοποθετηθεί σε διάφορα σημεία των δωματίων. Κάθε δωμάτιο είναι αφιερωμένο σε έναν/μία από τους/τις θεωρητικούς της επιστήμης της Πληροφορικής και το έργο τους/της. Ο παίκτης αναζητάει πληροφορίες κρυμμένες σε QR κωδικούς, λύνει γρίφους Πληροφορικής και εκτελεί προγράμματα με ποικίλες αλγοριθμικές δομές, ώστε να μπορέσει να αποδράσει από τα 5 δωμάτια του εργαστηρίου.

Το παιχνίδι “Escape The Lab” υλοποιήθηκε με την εφαρμογή Actionbound, όπως και με τη χρήση της τεχνολογίας QR Κωδικών. Ενώ ο σχεδιασμός του παιχιδιού είναι βασισμένος στο βιβλίο κόμικ „Μπορείς να αποδράσεις από το Εργαστήριο του Dr. Tom Cat;“ του Χ. Μαλλιαράκη (εκδόσεις Ελληνοεκδοτική). Οι μαθητές/τριες του Ομίλου εργάστηκαν σε ομάδες καθ’ όλη τη διάρκεια του πρότζεκτ, το οποίο ξεκίνησε εξ’ αποστάσεως από τα τέλη Μαρτίου και ολοκληρώθηκε στο σχολείο στα μέσα Ιουνίου. Το παιχνίδι δοκιμάστηκε στο σχολείο (playtest) από μαθήτριες εκτός του ομίλου και η ανατροφοδότησή τους ήταν χρήσιμη για τη βελτίωση του παιχνιδιού.

Το εκπαιδευτικό αυτό παιχνίδι θα μπορεί από το Σεπτέμβρη να ενταχθεί και στα μαθήματα Τ.Π.Ε., ώστε όλοι/ες οι μαθητές/τριες του σχολείου (των Ε’ και ΣΤ’ τάξεων) να έχουν την ευκαιρία να κλειστούν στα δωμάτια του Εργαστηρίου και να δοκιμάσουν τις γνώσεις τους στην Πληροφορική για να αποδράσουν!

Η αφίσα του παιχνιδιού μας είναι η παρακάτω:

Συγχαρητήρια στους/στις game designers του Ομίλου ΙΙ Εκπαιδευτικών Παιχνιδιών !!!

Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός: Σκαμνιώτη Πασχαλίνα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *