ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Την Πέμπτη 27 Μαΐου 2021 τα παιδιά του Ε1 έλαβαν μέρος στην εκπαιδευτική επίσκεψη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και ξεναγήθηκαν στα μνημεία της από τον κ. Δημήτρη Κακαγιάννη, Ιστορικό – Διπλουματούχο Ξεναγό.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της βιωματικής μάθησης του μαθήματος της Ιστορίας και του εκπαιδευτικού προγράμματος «Ξεναγοί εξ Αποστάσεως», σκοπός του οποίου είναι οι μαθητές και μαθήτριες να γνωρίσουν πολιτιστικά στοιχεία του τόπου τους και να αποκτήσουν ενδιαφέρον για την ανάδειξή τους, αναλαμβάνοντας το ρόλο ξεναγού. Στα πλαίσια του προγράμματος αυτού, τα παιδιά κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς συγκέντρωσαν πληροφορίες για συγκεκριμένα μνημεία, συνθέσανε γραπτά κείμενα και ηχογράφησαν τις αφηγήσεις τους. Κάποια κείμενα μάλιστα, μεταφράστηκαν και ηχογραφήθηκαν και στα Γερμανικά.

Το τελικό προϊόν μας, μαζί με το προϊόν από άλλα σχολεία της Θεσσαλονίκης, θα αξιοποιηθεί σε έναν κοινό διαδικτυακό χάρτη, στον οποίο τα σημεία ενδιαφέροντος κάθε σχολείου θα δημιουργούν ένα μονοπάτι εξερεύνησης της πόλης μας. Κάνοντας «κλικ» σε κάθε σημείο, θα ακούγεται η ξενάγηση του χώρου από τις φωνές των μαθητών/τριών και θα ανοίγει το αντίστοιχο γραπτό κείμενο, έτσι ώστε να έχουν πρόσβαση και άτομα με δυσκολία στην όραση και την ακοή. Την Τετάρτη 09 Ιουνίου 2021 οι μαθητές/τριες του Ε1 θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν στο σχολείο την επίσημη παρουσίαση του διαδικτυακού αυτού χάρτη.

Πέρα από τον διαδικτυακό χάρτη, το σχολείο μας προχώρησε στην αξιοποίηση του υλικού αυτού και για την παραγωγή ενός εκπαιδευτικού παιχνιδιού με κινητές τεχνολογίες, το οποίο θα ξεναγεί τους παίκτες στα μνημεία της πόλης ενώ παράλληλα θα δοκιμάζει τις γνώσεις τους με Quiz. Τα παιδιά είναι στη φάση ολοκλήρωσης του παιχνιδιού χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Actionbound και σύντομα το παιχνίδι θα είναι έτοιμο για playtest.

Συντονίστριες σε όλο αυτό το εγχείρημα, το οποίο πραγματοποιήθηκε μάλιστα σε μια χρονιά με πρωτόγνωρες συνθήκες, ήταν οι εκπαιδευτικοί: Μυστακίδου Κωνσταντίνα, Μάρκου Βασιλική και Σκαμνιώτη Πασχαλίνα – ενώ συνεισφέραν και οι γονείς των μαθητών/τριών, τους ευχαριστούμε πολύ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *