Πρόγραμμα Ρομποτικής και STEAM FLL

Το σχολείο μας παίρνει μέρος στο Πρόγραμμα Ρομποτικής και STEAM FLL με τη δυναμική συμμετοχή και επιμόρφωση των εκπαιδευτικών του, ενώ στα πλαίσια του προγράμματος έχει επίσης εξοπλιστεί με σετ και κιτ ρομποτικής LEGO® Education!

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα ανάπτυξης ήπιων δεξιοτήτων, δεξιοτήτων ζωής, τεχνολογίας και επιστήμης για μαθητές και εκπαιδευτικούς μέσω της εκπαιδευτικής ρομποτικής. Ο σχεδιασμός του προγράμματος είναι μια συνεργασία του ΥΠΑΙΘ/ΙΕΠ με το Φιλεκπαιδευτικό Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό – Eduact καθώς επίσης και τον Οργανισμό για την Αναγνώριση της Επιστήμης και της Τεχνολογίας – FIRST.

Σκοπός είναι να αξιοποιηθεί η εξειδικευμένη γνώση των οργανισμών αυτών στον τομέα της ρομποτικής, προς όφελος όλων των μαθητών και μαθητριών καθώς και των εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων και να δημιουργηθεί μία κοινότητα υποστήριξης – ανταλλαγής τεχνογνωσίας και ανακάλυψης της γνώσης.

Τα παιδιά θα συνεργάζονται σε ομάδες για την κατασκευή και τον προγραμματισμό ενός ρομπότ, ενώ παράλληλα θα αναπτύσσουν τη δημιουργικότητά τους με κατασκευές μακετών για να προτείνουν λύσεις στα προβλήματα του πραγματικού κόσμου.

Οι εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν στο πρόγραμμα εκπαιδευτικής ρομποτικής και στην εξ’ αποστάσεως επιμόρφωση είναι οι: Σιούλη Στέλλα, Γεράνη Χρύσα, Τσετίνη Αθηνά, Σκαμνιώτη Αλίνα.

Το STEAM και η Ρομποτική μπορούν λοιπόν να ενταχθούν ακόμη πιο συστηματικά στις τάξεις του σχολείου μας και να προσαρμοστούν όπως νομίζουμε ότι ταιριάζουν με τους μαθητές-τριες αλλά και με το όραμα του σχολείου μας. Καλό ξεκίνημα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *