Συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού

Στο πλαίσιο εορτασμού της “Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κώδικα” (19-25 Οκτωβρίου) ενθαρρύνουμε τους/τις μαθητές/τριες του σχολείου μας να συμμετάσχουν σε δραστηριότητες που σχετίζονται με την υπολογιστική σκέψη και στοχεύουν στη δημιουργικότητα, στην επίλυση προβλημάτων και στη συνεργασία μέσω του προγραμματισμού. 

Πιο συγκεκριμένα:

  •  WeDo Robotics: οι μαθητές /τριες του τμήματος Γ΄1 υπό την επίβλεψη της εκπαιδευτικού κα. Στυλιανής Σιούλη θα έρθουν σε επαφή με τον προγραμματισμό μέσω της διδασκαλίας των STEM αξιοποιώντας τα Lego WeDo 2.0 σε συνεργατικό περιβάλλον. Θα κατασκευάσουν απλές ρομποτικές μηχανές, θα αναπτύξουν κατασκευαστικές-κινητικές δεξιότητες καθώς θα εξοικειώνονται και θα αποκτούν βασικές έννοιες από τον φυσικό κόσμο και τον κόσμο του προγραμματισμού.
  • Computational Thinking: Make a monster!: οι μαθητές της Δ’ τάξης, με την καθοδήγηση της κα. Σκαμνιώτη Πασχαλίνας (Τ.Π.Ε.), θα έρθουν σε επαφή με τα 4 βήματα της υπολογιστικής σκέψης – decomposition, patterns, abstraction, algorithm. Χρησιμοποιώντας απλώς διαφανές χαρτί, μαρκαδόρους και ψαλίδι, θα προσπαθήσουν να δώσουν οδηγίες στους/στις συμμαθητές/τριές τους ώστε να σχεδιάσουν ένα συγκεκριμένο τέρας!
  • Programming Riddles of Mathematical Logic: οι μαθητές/τριες της ΣΤ’ τάξης, υπό την επίβλεψη της κα. Σκαμνιώτη Πασχαλίνας (Τ.Π.Ε.), θα προγραμματίσουν με Scratch ένα παιχνίδι με μαθηματικούς γρίφους. Οι γρίφοι αυτοί βασίζονται στην Άλγεβρα Boolean και κατά της διάρκεια της δράσης θα συσχετιστούν με τους πίνακες αλήθειας και τις λογικές πύλες AND/OR/NOT. Η δράση έχει στόχο να βοηθήσει τόσο στην ανάπτυξη της υπολογιστικής σκέψης των μαθητών/τριών ώστε να επιλύουν περίπλοκα λογικά προβλήματα, όσο και στην εξάσκηση των δεξιοτήτων τους στον προγραμματισμό και στον σχεδιασμό/ανάπτυξη παιχνιδιών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *