^Επιστροφή επάνω
foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

1ο Πρ.Πειρ. Δημοτικό Θεσ/νίκης [εντ.ΑΠΘ]

Σημειώστε...

No events

Ημερολόγιο Δράσεων

December 2020
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά
 

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης

Λόγω της πανδημίας του covid-19 η νέα σχολική χρονιά που ξεκινά κάνει ιδιαίτερη και πρωτόγνωρη τη λειτουργία των σχολείων με μέτρα προστασίας της υγείας τόσο των μαθητών /τριών μας όσο και ολόκληρης της σχολικής κοινότητας. Ο Σύλλογος διδασκόντων του Σχολείου μας λαμβάνοντας υπόψη το πλαίσιο των σχετικών εγκυκλίων, ΦΕΚ, οδηγιών και πρωτοκόλλων του ΕΟΔΥ, έλαβε αποφάσεις σχετικά με τον φετινό τρόπο λειτουργίας του Σχολείου μας.

 

     Οι μαθητές/τριες θα προσέρχονται στο Σχολείο αυστηρά στο διάστημα 8:00–8:15 π.μ. υποχρεωτικά φορώντας μάσκα (κρίνεται απαραίτητο να έχουν στην κατοχή τους παραπάνω από μια) (ΦΕΚ Αρ. Φύλ.3780/8/9/2020) και τηρώντας τις αποστάσεις. Θα γίνεται η υποδοχή τους από τους εφημερεύοντες στις 3 εξωτερικές πόρτες του Σχολείου και συγκεκριμένα η Α΄ και η Β΄ τάξη θα εισέρχεται από την κεντρική πόρτα του σχολείου επί της Εγνατίας, η Γ΄και Δ΄τάξη από την είσοδο της Παναγούδας και η Ε΄- ΣΤ΄από την πόρτα της Παλαιολόγου. Σε περίπτωση που κάποιος μαθητής καθυστερήσει αδικαιολόγητα εισέρχεται στο σχολείο συνοδευόμενος από τον γονέα/κηδεμόνα κατά τη διάρκεια του 1ου διαλείμματος και όχι κατά τη διάρκεια του 1ου διδακτικού δίωρου. Στην τάξη ο/η εκπαιδευτικός που έχει την 1η ώρα μάθημα τοποθετεί τα παιδιά σε συγκεκριμένο θρανίο. Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα δεν επιτρέπεται συγκέντρωση στο προαύλιο και η πρωινή προσευχή θα γίνεται μέσα στις τάξεις.

Στις τάξεις θα υπάρχει αντισηπτικό για όλα τα παιδιά τα οποία θα πρέπει να εφαρμόζουν συχνή και ορθή υγιεινή των χεριών. Επίσης οι καθαρίστριες θα παρευρίσκονται τόσο στον πρωιό όσο και τον ολοήμερο κύκλο μαθηματων και θα καθαρίζουν και θα απολυμαίνουν στα διαλείμματα (καρέκλες – θρανία) και την ώρα των μαθημάτων τις υπόλοιπες επιφάνειες (κουπαστές, τουαλέτες, γραφεία κλπ). 

 

Η είσοδος των γονέων δεν επιτρέπεται στο Σχολείο. 

 

Είναι αυτονόητη η παραμονή στο σπίτι των μαθητών που εμφανίζουν συμπτώματα ίωσης καθώς και η άμεση ενημέρωσή μας, ιδιαίτερα αν τα συμπτώματα αυτά παραπέμπουν στον covid-19. Έχει ήδη συσταθεί ομάδα διαχείρισης ύποπτου κρούσματος λοίμωξης covid-19, η οποία θα λειτουργεί εάν χρειαστεί, σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ. 

 

Η αποχώρηση των μαθητών ΟΛΩΝ των τμημάτων του πρωινού κύκλου γίνεται 13:15 – 13:25 από τις αντίστοιχες πόρτες όπως προαναφέρθηκε στην προσέλευση. Η φοίτηση των μαθητών που έχουν εγγραφεί στο πρόγραμμα του ολοημέρου είναι υποχρεωτική. Η αποχώρηση των μαθητών από το Ολοήμερο Πρόγραμμα γίνεται στις 4.00 μ.μ. Η αποχώρηση στις 3.00 μ.μ. επιτρέπεται μόνο για όσους μαθητές οι γονείς-κηδεμόνες έχουν δηλώσει στην αίτησή τους αυτήν την ώρα ως ώρα αποχώρησης

Για την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωσή σας θα πρέπει να παρακολουθείτε τον ιστότοπο του Σχολείου και βέβαια το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο σας. 

 

Είμαστε συνοδοιπόροι στο έργο του σχολείου. Με μια καλή συνεργασία θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε ένα σχολείο στο οποίο τα παιδιά σας θα νιώθουν ασφαλή, θα παίζουν, θα χαίρονται, θα μαθαίνουν, θα δημιουργούν, θα συνεργάζονται και θα εξελίσσονται.

                                                                                                                                                                                                           

                                                                                                                                                                                                          Η Διευθύντρια

 

                                                                                                                                                                                                           Γεράνη Χρύσα

Συμμετέχουμε...

logoClimateSchools

Στοιχεία Επικοινωνίας

1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημ. Σχ. ΠΤΔΕ-ΑΠΘ
Εγνατίας 132
54622 Θεσσαλονίκη
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ : 2310-837917
ΓΡ.ΕΚΠ/ΚΩΝ : 2310-837917
FAX 1 : 2310-837917
email: mail (at) 1dim-aei-thess.thess.sch.gr
Copyright 2016  1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης [εντ. ΑΠΘ] | Δημιουργός & Διαχειρίστρια Ιστοσελίδας: Θεοδούλη [Λία] Τερζίδου