Αρχική
Πρόσκληση
Την Τρίτη 15-12-2020 προσκεκλημένη της βιβλιοθήκης του σχολείου μας είναι η συγγραφέας Εύα Ιεροπούλου. Η συγγραφέας που έβαλε την παραλία της πόλης μας στην ιστορία της «Το παγκάκι που ήθελε να γίνει βάρκα» και μάς έδωσε δύναμη να ξεπεράσουμε τους φόβους με τον «Ίκαρο Ποντίκαρο», θα μας μιλήσει για τα βιβλία της και θα απαντήσει σε ερωτήσεις των παιδιών. Προσκεκλημένη επίσης είναι η κα. Λία Τερζίδου, εκπαιδευτικός πληροφορικής, για να μας παρουσιάσει έργο των μαθητών σε πρόγραμμα scratch βασισμένο στο «παγκάκι» της Εύα Ιεροπούλου.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την 5η ώρα, δηλαδή από 16:50-17:20 μέσω webex. Για να παρακολουθήσετε την εκδήλωση θα ακολουθήσετε το σύνδεσμο:
https://minedu-primary.webex.com/meet/vickymarkou
Δηλώσεις συμμετοχής στο https://forms.gle/3Lkq8A7vtmcbAPM3A
Πληροφορίες για την Εύα Ιεροπούλου και το έργο της θα βρείτε στο χώρο της βιβλιοθήκης: https://eclass11.sch.gr/modules/units/index.php?course=9190016207&id=4038324
Επίσης, διαβάστε για την προηγούμενη επίσκεψη της Εύας Ιεροπούλου στο σχολείο μας εδώ: http://1dim-aei-thess.thess.sch.gr/autosch/joomla15/index.php/drastiriotites/2013-08-26-10-09-42/342-to-pagkaki-tis-syggrafeos-eyas-ieropoylou-anoikse-pania-gia-to-1o-peiramatiko-dimotiko
ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ
Η ηλεκτρονική τάξη με τίτλο "Δημιουργική απασχόληση " αποτελεί τον χώρο του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου, στον οποίο αναρτώνται χρήσιμοι σύνδεσμοι, κατασκευές με απλά υλικά, παιχνίδια για τον υπολογιστή, μαγειρική για παιδιά, παιδικές ταινίες κτλ. Στόχος της συγκεκριμένης τάξης είναι η απασχόληση των παιδιών στον ελεύθερο τους χρόνο, κατά την περίοδο της καραντίνας, με δημιουργικό τρόπο. Συμμετέχουν σε αυτήν, όλοι /ες οι μαθητές /τριές του σχολείου και μπορούν να βρουν σε αυτόν τον χώρο, το υλικό που τους/τις ενδιαφέρει. Έχει προαιρετικό χαρακτήρα.
Την ηλεκτρονική τάξη μπορείτε να την βρείτε στο παρακάτω σύνδεσμο: https://eclass11.sch.gr/courses/9190016219
Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Γιουψάνη Αποστολία-Μάρκου Βίκυ-Κυριάκου Μαρία
Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ με τίτλο «Changeyourlife, openyourmind», κατά το σχολικό έτος 2018-2019, οι μαθητές και οι μαθήτριες της ΣΤ1 τάξης, έλαβαν μέρος στον 22ο Διαγωνισμό Μαθητικής Δημιουργίας με τίτλο «Ένα σπίτι μακριά από το σπίτι» που προκήρυξε η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα. Οι μαθητές/τριες ορμώμενοι/ες από τη συνεχή ενασχόληση με το επίκαιρο τότε προσφυγικό ζήτημα, την ανησυχία τους για την τύχη των παιδιών προσφύγων, καθώς και τη φιλοξενία προσφύγων στο χώρο του σχολείου μας, έγραψαν με ιδιαίτερο ενθουσιασμό κείμενα αλλά και κόμικ για τη συμμετοχή τους στον διαγωνισμό. Δύο από τα κείμενα των παιδιών δημοσιευτήκαν στην εφημερίδα παιδιών και εφήβων «Πουλιά Αποδημητικά» που κυκλοφόρησε το Σάββατο 21/11/2020, ως ένθετο στην Εφημερίδα των Συντακτών. Δίπλα στην προσπάθεια αυτή βρίσκονταν η δασκάλα του τμήματος (Λαζαρίδου Παρασκευή) και η δασκάλα των Αγγλικών (Αθηνά Μαλέα - συντονίστρια του Erasmus+).
Σήμερα Δευτέρα 2/11 είχαμε την χαρά να φιλοξενήσουμε το ΝΟΗΣΙΣ στο χώρο του σχολείου μας.
Το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ και το Εργαστήριο Ψηφιακής Ανάλυσης και Σχεδιασμού Εργαλείων Μάθησης του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης (ΠΤΔΕ) του Α.Π.Θ. έχουν αναπτύξει μια παρέμβαση στο αντικείμενο της Γεωγραφίας, η οποία βασίζεται στην Εικονική Πραγματικότητα (VR), που δημιουργεί μια εικονική πτήση πάνω από την Ελλάδα. Στην πτήση έχουν ενσωματωθεί ταινίες 360ο που τραβήχτηκαν σε επιλεγμένες περιοχές της Ελλάδας όπως, το φαράγγι του Βίκου, τη λίμνη του Πολυφύτου, τον Όλυμπο κα., και θα παρατηρηθούν από τους μαθητές με τη βοήθεια ειδικών γυαλιών για 3D – 360ο παρατηρήσεις.
Ο σκοπός του προγράμματος είναι οι μαθητές: να γνωρίσουν την τεχνολογία της εικονικής πραγματικότητας μέσα από την τρισδιάστατη προβολή 360ο και να παρατηρήσουν και να μελετήσουν τόπους της Ελλάδας που βρίσκονται σε απομακρυσμένα σημεία, αλλά θεωρούνται σημαντικοί από άποψη γεωμορφολογίας και περιβάλλοντος, με ένα τρόπο που να νομίζουν ότι βρίσκονται και συμμετέχουν και οι ίδιοι στον τόπο αυτό.
Η υλοποίηση του προγράμματος πραγματοποιήθηκε, λαμβάνοντας υπόψη το σύνολο των μέτρων τα οποία προτείνονται από τους αρμόδιους φορείς (ΕΟΔΥ), και είναι σε ισχύ τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η υγεία και η ασφάλεια τόσο των παιδιών όσο και των εισηγητών.
Ευχαριστούμε Θερμά το Κέντρο Διάδοσις Επιστημών και Τεχνολογίας